Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-o cauză de evaziune fiscală în Tulcea

ro

27 Oct, 2016 16:43 2690 Marime text
Polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au efectuat patru percheziții într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul piscicol. Au fost ridicate pste 2,2 tone de pește și 45 de kilograme de icre.

Ieri, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au efectuat patru percheziții la punctul de lucru deținut de o societate din Babadag, județul Tulcea, și la trei imobile deținute de o persoană, de 58 de ani, bănuită de evaziune fiscală din domeniul piscicol și furt calificat.

În urma acestor activități au fost ridicate peste 2,2 tone de pește de diferite specii, proaspăt, refrigerat, congelat, sărat, afumat și procesat, precum și 45 de kilograme de  icre. De asemenea, au fost ridicate de la sediile societăților comerciale și depozitele de deținere, procesare și comercializare a peștelui și produselor din pește aparțind persoanei de 58 de ani și unei alte persoane, de 26 de ani, şapte carnete de facturi aparținând a trei societăți comerciale. În documentele respective sunt înscrise tranzacții cu privire la care există suspiciuni de evaziune fiscală.

Din primele verificări au reieșt indicii că, în perioada 2014 – 2015, una dintre societăți ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate aproape 13 tone de pește, în valoare de aproximativ 77.658 lei. Totodată, o altă societate din cele trei, în perioada 2013 – 2014, ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate peste 22,6 tone de pește, în valoare de circa 135.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii