Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Tulcea cu sprijinul BCCO Constanţa. Inculpaţii vindeau o „substanţă psihoactivă nouă” ce poate duce la deces

ro

06 Oct, 2016 15:55 2583 Marime text
Ieri, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea şi BCCO Constanţa, au efectuat zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
La aceeaşi dată s-a dispus reţinerea inculpaţilor M. E., O.I. şi V. A., pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, precum  şi a inculpaţilor I. D., M. I. şi S.D., pentru comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar astăzi dosarul a fost înaintat Tribunalului Tulcea cu propunerea de arestare preventivă.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru plicuri cu fragmente vegetale mărunțite, aproximativ 40 de grame de fragmente de vegetale mărunțite, suspecte a fi substanțe etnobotanice, 54 de plicuri autosigilante goale, noi, precum și telefoane mobile și cartele telefonice. De asemenea, au fost ridicați peste 2.000 de lei, un pistol airsoft, susceptibil a fi deținut ilegal, precum și alte mijloace materiale de probă.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, inculpaţii M. E., O.I. şi V. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul efectuării, fără drept, de operaţiuni cu produse  susceptibile de a avea  efecte psihoactive şi au comercializat astfel de produse mai multor tineri de pe raza municipilui  Tulcea, iar inculpaţii I. D., M. I. şi S.D. au comercializat aceste produse tinerilor din aceeaşi localitate”, conform DIICOT.
 
„În urma analizelor de laborator, s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpaţi s-a pus în evidenţă MDMB-CHMICA (care face parte din clasa cannabinoizilor sintetici considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2014 al EMCDDA/Europol). Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanţe se enumeră următoarele: degradează scoarţa cerebrală mai rapid decât heroina; creează dependenţă fizică şi psihică, probleme cu somnul; produc schimbări de temperament; conduc la  comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, comă şi chiar deces”, precizează DIICOT.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii