Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Portul Constanţa. 12 poliţişti reţinuţi Vezi ce spune chestorul Popa

ro

20 Mar, 2012 12:20 3720 Marime text

  mascati_dga_port.jpg

2012-03-20_10.05.21.jpg

Lucrătorii DGA fac, la această oră, 15 percheziţii în Constanţa şi Tulcea. 12 poliţişti au fost deja reţinuţi pentru furt. Este vorba despre o grupare infracţională acţiona la pont, cu sprijinul celor 12 lucrători de poliţie. Aceştia din urmă primeau bani de la hoţi. 

UPDATE 

 Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie confirmă cercetarea celor 12 poliţişti. Aceştia fac parte din cadrul Poliţiei Port dar şi ai Secţiei 5 de Poliţie Constanţa. Din primele informaţii, se pare că acuzaţiile care li se aduc oamenilor legii sunt de infracţiuni de natură judiciară, în speţă furt, dar şi infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu. Acţiunea este coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Surse apropiate cazului spun că cercetările ar viza, în total, circa 40 de persoane. Până la acest moment, se pare că au fost luaţi pentru audieri doi poliţişti ai Secţiei 5 şi zece din cadrul Serviciului Poliţie Port Constanţa.

Ce zice comandantul IGPR 

„Vrem să scăpăm de orice persoană care este incompatibilă cu calitatea de poliţişti“. Declaraţia îi aparţine chestorului Liviu Popa şi ne-a fost făcută telefonic, fiind răspunsul comandantului Inspectoratului General al Poliţiei Române la întrebările noastre legate de situaţia celor 12 poliţişti constănţeni acuzaţi în această dimineaţă de fapte de corupţie. Contactat telefonic, chestorul Liviu Popa a precizat că, în acest caz, competenţa de anchetare şi soluţionare a cauzei este a Parchetului. „Sesizarea a venit de la noi, pentru că este dorinţa noastră de a scăpa de orice persoană care este incompatibilă cu această calitate de poliţist“, ne-a spus chestorul Popa. Totodată, acesta a mai spus că „vrem să facem curăţenie şi nu avem nicio intenţie de a ascunde gunoiul sub preş“. „Încurajez astfel de acţiuni, iar eu cred că marea majoritate a poliţiştilor sunt oameni de calitate, care nu merită să le fie afectate imaginea şi munca din cauza unor persoane care nu au nicio treabă cu calitatea de poliţişti“, ne-a spus şeful Poliţiei Române. Întrebat dacă există pericolul ca şefii unităţilor de poliţie ai căror lucrători sunt vizaţi de anchetă să fie schimbaţi, comandantul IGPR ne-a spus: „Răspunderea este personală. Nu mai suntem ca pe vremea Miliţiei când, din cauză că îşi bătea unul nevasta, erau schimbaţi toţi şefii lui din funcţie“.  

UPDATE:

Cei 12 oameni ai legii vor fi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde vor fi audiaţi. Cel mai probabil pe numele lor se va emite ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, spun surse avizate, aceştia vor fi prezentaţi instanţei Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Unul dintre cei vizaţi de ancheta procurorilor ar fi Ciprian Enache, din cadrul secţiei 5 Constanţa. De asemenea, acesta a mai fost anchetat în celebrul dosar „Rutiera", în care au mai fost vizaţi 40 de lucrători din cadrul IPJ Constanţa. Cazul a fost mediatizat în luna iulie 2009.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii