Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în întreaga ţară. Mai multe sedii bănuite de evaziune fiscală

ro

10 Aug, 2017 09:22 2037 Marime text
 Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
 
În cursul zilei de astăzi, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.
 
Astfel, au fost găsite neregularități în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile: construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Public, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi conturi bancare.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii