Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această dimineaţă Percheziţii în două judeţe, în dosarul Mediafax

ro

18 May, 2015 07:18 1538 Marime text
 
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect evaziune fiscală şi rambursare ilegală de TVA, cauză în care documentarea faptelor a vizat derularea de cercetări în baza informaţiilor furnizate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.
Astfel, în cursul zilei de astăzi, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează nouă percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov de către efective din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., cu sprijinul unor echipe de intervenţie din cadrul S.I.I.A.S. şi a doi specialişti criminalişti. În circuitul infracţional sunt angrenate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activităţi de tip media”, prin care s-au stabilit, de către reprezentanţii acestora, impozite, taxe şi contribuţii, având drept rezultat obţinerea fără drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului.
Activităţile cu caracter infracţional s-au derulat în perioada aprilie 2012 – martie 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor de către mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar. Prejudiciul estimat se cifrează la valoarea de 12.300.000 lei. În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. Se pare că este vorba despre dosarul Mediafax. Pe măsura derulării cercetărilor, vom reveni cu informaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii