Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în domeniul serviciilor de pază și protecție la ginerele lui Vasile Blaga

ro

21 May, 2015 09:54 1445 Marime text
Direcția de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române efectuează, astăzi, pe raza municipiului București și a județului Hunedoara, cinci percheziții domiciliare la societăți comerciale implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de pază și protecție, informează un comunicat de presă al IGPR.

La activități participă și polițiști de la IPJ Hunedoara, luptători SIAS și criminaliști.

Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive, a precizat IGPR.

„În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro", se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Mai multe percheziţii au loc la firma de pază şi protecţie deţinută de ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu. Acesta este bănuit de evaziune fiscală, potrivit România TV.

Ionuţ Rudeanu este de meserie medic stomatolog, însă în anul 2008 şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie. În primul an de la înfiinţare, firma a avut o cifră de afaceri de 27.394 de lei. În 2010 şi 2011, în timp ce România traversa cea mai gravă criză economică, lucru care a băgat în faliment societăţi private foarte puternice, firma ginerelui lui Blaga a reuşit să-şi mărească cifra de afaceri de 341 de ori, potrivit b365.ro. Astfel, firma lui Ionuţ Rudeanu a terminat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 9.346.077 de lei.

Potrivit site-urilor de licitaţii publice, majoritatea acestor bani provin din contracte cu instituţii de stat. Cea mai generoasă a fost Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care i-a dat firmei lui Rudeanu două contracte, în 2010 şi 2012, în valoare de 5.141.226 de lei (1,2 milioane de euro). Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane a oferit firmei lui Rudeanu două contracte, în 2011 şi 2012, în valoare totală de 397.816 de lei (92.515 de euro), Primăria Municipiului Hunedoara a încheiat un contract cu firma ginerelui lui Blaga, anul trecut în august, în valoare de 833.863 de lei, iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara i-a dat un contract în valoare de 50.000 de euro, în februarie 2011.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii