Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în desfăşurare. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice

ro

07 Dec, 2017 08:15 1330 Marime text
Poliţişti de investigare a criminalității economice din Prahova efectuează, la această oră, 52 de percheziţii a sediile unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.
 
La data de 07 decembrie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița.
 
Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
Astfel, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.
 
Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.
 
Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor.
 
40 persoane urmează să aduse la audieri.
 
La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploiești.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii