Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Procurorii au ridicat contracte de la sediul Primăriei Percheziţii la Hârşova într-un dosar de spălare de bani

ro

11 May, 2015 12:50 3021 Marime text
 
Poliţiştii constănţeni au efectuat 10 percheziţii într-un caz care are legătură cu atribuirea și executarea unor contracte de achiziții publice.
 
Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, dar şi de Ordine Publică şi Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au efectuat 10 percheziții domiciliare la persoane fizice, persoane juridice și instituții publice de pe raza județului Constanța, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, în legătură cu atribuirea și executarea unor contracte de achiziții publice.
 
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate înscrisuri financiar-contabile și comerciale din relația unei instituţii publice cu mai multe societăți comerciale de pe raza județului Constanța.
 
În cauză se continuă activităţile de urmărire penală pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor participanţilor la comiterea acesteia.
 
Faţă de o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice.

Potrivit surselor noastre, în colimatorul oamenilor legii s-ar afla fostul edil al localității Hârșova, Ionel Chiriță, care ar fi fost pus sub control judiciar.   

UPDATE, ora 16.15

Potrivit unor surse, în dosar ar apărea și următoarele societăți comerciale: Rico SRL, Imvest SRL, New Sicon SRL, Reprut Reparații Rutiere.


Reprut Reparaţii Rutiere SRL are sediul în Agigea. Asociaţi persoane fizice sunt Gheorghiu Ionel Dan, născut la data de 07.01.1954, în Făcăeni, Ialomiţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi 50%, Elisabeta Magdalena Andrei, născută la data de 17.04.1973, în Tîrgovişte, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. Cei doi sunt și administratorii unității. Firma are ca obiect „Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“.  

Cotidianul ZIUA de Constanța arată, aproape de jumătatea lunii august 2014, că Elisabeta Magdalena Andrei a fost administratorul SC Vinum Capidava SRL, unde asociat a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Cristian Gheorghe Darie.

Potrivit Registrului Comerţului, numele Elisabetei Magdalena Andrei mai este legat de SC Sonic Prod Ser SRL (radiată), SC Asus Service SRL, SC Reprut Reparaţii Rutiere SRL, dar și de Rise Games SRL, unitate aflată în întrerupere temporară de activitate.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la reprezentanții SC Reprut Reparaţii Rutiere SRL cu privire la cauza mai sus precizată însă la numărul de telefon fix pus la dispoziție de RECOM nu a răspuns nimeni.

În schimb, la cel de mobil a răspuns un avocat care ne-a declarat că nu mai are legături de firma respectivă de mai mult timp.  

UPDATE, ora 14.00

Potrivit primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, Percheziţiile au vizat şi sediul primăriei. „S-au efectuat astăzi percheziţii şi la sediul Primăriei oraşului Hârşova. Procurorii au ridicat mai multe documente, reprezentând contracte de achiziţii publice încheiate în perioada 2000-2008, în mandatele fostului primar Ionel Chiriţă. Nu am cunoştinţă despre alte locaţii unde s-au efectuat percheziţii. Probabil procurorii s-au autosesizat şi de la faptul că el este cel care face plângeri peste plângeri la Parchet, niciuna întemeiată până acum. De atâta timp încă nu se resemnează cu ideea că a pierdut alegerile şi că nu mai e primar. Acum am aflat şi eu că a fost pus sub control judiciar“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii