Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa 12 mandate de aducere, dintre care cinci agenţi de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat

ro

23 Apr, 2015 14:11 2806 Marime text
Biroul Informare şi Relaţii Publice al Direcţiei Generale Anticorupţie a transmis un comunicat de presă redacţiei ZIUA de Constanţa în care face precizări cu privire la percheziţiile din Portul Constanţa.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa efectuează zece percheziţii la mai multe persoane suspecte de implicare în infracţiuni de şi în legătură cu infracţiuni de corupţie săvârşite în Portul Constanţa.

De asemenea, în cadrul acțiunii, ofiţerii DGA, delegaţi să efectueze cercetări în cauză, pun în aplicare 12 mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane, dintre care cinci agenţi de poliţie, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

În fapt, în luna noiembrie 2014, Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că o reţea de persoane sustrage produse petroliere, alcool şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanţa.

Din verificări rezulta faptul că gruparea era sprijinită de lucrători ai SN CFR Marfă SA, paznici din porţile de acces în port şi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele şi luarea măsurilor legale ce se impun.


Citeşte şi Suspecţii ar fi fost ajutaţi de poliţişti să fure motorină.10 descinderi în Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii