Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în București și două județe. Infracțiuni de înșelătorie. Prejudiciul-un milion de euro

ro

11 Jan, 2016 07:10 1035 Marime text
La această oră, poliţiştii din Argeş şi Dolj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 20 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Dolj şi în municipiul Bucureşti, la membrii unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de înşelăciune.
 
La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş şi Dolj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 20 de percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Dolj şi în municipiul Bucureşti.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.
Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă şi nu le-ar fi onorat.
După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau redirecţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate.
Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
La activiate participă luptători ai serviciilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Dolj şi Dâmboviţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii