Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial DNA Percheziţii la Timişoara, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

ro

09 Feb, 2015 07:51 2175 Marime text
Procurorii și polițiștii DNA Timișoara, împreună cu echipele speciale ale Jandarmeriei, au descins în această dimineață, în mai multe locații din Timișoara. Luni dimineașă la ora 6.00, mascații au descins, simultan, în toate locațiile, potrivit Evz.ro.

Anchetatorii urmăresc o fraudă legată de fonduri europene. Percheziții sunt la sediul Agenției de Dezvoltare V Vest, din Timișoara, la încă două adrese și la sediul unei  case de schimb valutar, Streliția.

Mandatele de percheziție au fost emise de Tribunalul București. Din locațiile percheziționate se vor ridica document, iar suspecții urmează să fie duși la audieri.

UPDATE, ora 08.10

Potrivit România TV, percheziţii au loc atât în Timişoara, cât şi în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării.

UPDATE, ora 09.03. Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 - 2013.

În cursul zilei de 09 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov,Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE, ora 09.40

Mediafax:"Percheziţii au loc şi la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE, în acelaşi dosar în care anchetatorii au descins la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE şi fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii