Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Iaşi Suspiciuni de corupţie şi fals. Ar fi vorba despre un contract de peste 300.000 de lei

ro

15 Apr, 2015 08:48 1920 Marime text
 
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015. Perchieziiţle au loc la Consiliul Judeţean Iaşi, iar potrivit HotNews.ro, procurorii DNa ar căuta documente din cadul Direcţiei Economice. CJ Iaşi este condus de Cristian Adomniței, fostul ministru al educației, cercetării și tineretului (din aprilie 2007 până în octombrie 2008).

„În cursul zilei de 15 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, se arată într-un comunicat al DNA. 

UPDATE, ora 09.15

Potrivit B1Tv.ro vizați de anchetă sunt şi președintele Consilului Județean Iași, Cristian Adomniței, dar și vicepreședintele instituției.
Ancheta vizează îndeosebi un contract de 340.000 de lei, care a fost achitat fără a fi executat. Serviciile de promovare a județului Iași făceau obiectul contractului. Mai mult, funcționarii care sesizau nereguli, erau amenințate de președințele Consilului, Cristian Adomniței, care se temea ca aceste aspecte să nu fie făcute publice.
De asemenea, procurorii fac percheziții și în birourile unor șefi ai serviciilor financiar contabile, dar și la serviciul de achiziții.
Se vor ridica calculatoare, dar și documente care vor utile procurorilor în ancchetă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii