Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DIICOT la Constanţa, Bucureşti şi Giurgiu

ro

26 Nov, 2014 08:10 2105 Marime text
Potrivit B1 TV, 28 de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti, Constanţa şi Giurgiu. Descinderile vizează o reţea de falsificatori ce a pus în circulaţie mai multe bancnote false.

Oficial despre percheziţii: Comunicatul DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT) – Structura Centrală  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi  Constanţa  au efectuat în data de 26 noiembrie un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată  în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale. Bancnotele falsificate  au fost puse în circulaţie în  pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici,  atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe.

De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează  ţigări  în Complexul Comercial Dragonul Roşu. Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii