Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare la Constanţa şi alte 6 judeţe. Arme letale şi neletale, confiscate

ro

12 Feb, 2015 12:04 1113 Marime text
Sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii au depistat și confiscat 22 de arme, în urma a 32 de percheziții efectuate în mai multe județe din tară.
 
Poliţiştii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul poliţiştilor structurilor teritoriale Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 32 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi procurat arme din Bulgaria pe care le-ar fi introdus în ţară, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, au fost identificate ca deţinute ilegal şi indisponibilizate în vederea confiscării 22 arme, dintre care 3 letale şi 19 neletale, conform sursei citate.

De asemenea,  au fost găsite instrumente de fabricare artizanală a muniţiei, 165 de bucăţi de cartuşe, diferite calibre, carne de vânat provenită ca urmare a săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, precum și câini din rasa ogari folosiţi la săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Percheziţii au avut loc şi la Oltina, acolo unde poliţiştii au descoperit o armă scurtă cu gaze iritant lacrimogene, calibru 9 mm, pe care ar fi cumpărat-o fără autorizaţie de la un magazin de arme din Republica Bulgaria și pe care ar fi introdus-o în ţară, fără a o declara, fiind deţinută ilegal.

În urma continuării cercetărilor s-a stabilit că,  arma deţinută ilegal a fost folosită pe un câmp în apropierea localităţii de domiciliu, bărbatul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi uzul de armă fără drept”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii