Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții de amploare în București și Constanța Cei opt contrabandiști depistați ieri află astăzi dacă vor fi arestați

ro

03 Sep, 2015 16:44 2264 Marime text
 
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de mai mulți inculpaţi.
 
Este vorba despre  Marian Dia, Dumitru-Vlăduţ Dona, Nihal Ismail, Mahmoud Mohamed Selim Negm, Ismet Sadâc, Gheorghe Dinu, Gheorghe Nicolae și Costel-Ştefan Nicolae, cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut în sarcina inculpaţilor faptul că în perioada iulie – septembrie, inculpatul Ismet Sadâc a produs la locuinţa sa din municipiul Bucureşti, str. Maria Rosetti, nr. 21, sector 2, ţigarete cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
 
De asemenea, în data de 7 iulie, acesta împreună cu Dumitru Vlăduţ Dona au preluat de la locuinţa numițului Mahmoud Mohamed Selim Negm din Bucureşti cantitatea de 504 pachete conţinând un număr de 10.080 ţigarete de contrabandă, pe care au transportat-o în acelaşi oraş, în parcarea unui complex comercial, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul Ismet Sadâc fiind intermediată de numitul Marian Dia.
 
În data de 09 iulie, inculpatul Dumitru Vlăduţ Dona a deţinut şi transportat din Bucureşti în Constanţa inculpatului Nihal Ismail trei baxuri ţigarete a câte 500 pachete fiecare conţinând un număr total de 30.000 ţigarete de contrabandă.
 
Totodată, ieri, inculpaţii Ismet Sadâc, Gheorghe Dinu, Gheorghe Nicolae și Costel-Ştefan Nicolae au deţinut şi transportat în Bucureşti, în parcarea unui complex comercial, cantitatea de 5 cutii din carton a câte 624 pachete fiecare conţinând un număr total de 62.400 ţigarete de contrabandă, precum şi 4.400 ţigarete de contrabandă de o altă marcă şi 3.000 ţigarete de contrabandă marcă diferită, pe care au vândut-o unor persoane din Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza Constanţa, cât şi pe raza Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului Ismet Sadâc au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de ½ kg tutun şi 330 ţigarate.
 
Într-un comunicat se precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii