Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru prevenirea incidentelor rutiere Polițiștii constănțeni lansează campania „Atenție la... neatenție!“

ro

20 Sep, 2016 12:08 1606 Marime text
Mâine, polițiștii constănțeni împreună cu membrii Asociației  de Psihologie și Siguranță Rutieră ”PsihotrafiQ”, Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea Poliția Locală, lansează campania ”Atenție la...Neatenție!” din cadrul evenimentului promovat de Comisia Europeană pentru siguranță rutieră, ”EDWARD” - European Day Without a Road Death, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.
 
Proiectul EDWARD  este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadapată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.
 
De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele.

Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii