Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Pentru două sticle de coniac și 200 de lei, un funcționar RAR a ajuns după gratii

ro

12 May, 2016 11:29 2013 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 11.05.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului STAVARACHE  FLORIN, funcţionar din cadrul R.A.R. – reprezentanţa Tulcea, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită.
Potrivit procurorilor, la datele de 19 şi 24.08.2015 a primit de la diferite persoane sume de bani cuprinse între 40 şi 200 de lei pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnică a unor autoturisme, a inculpatului SIMION ALEXANDRU, funcţionar din cadrul R.A.R. – reprezentanţa Tulcea,  pentru comiterea a 2 infracţiunilor de instigare la dare de mită, 2 infracţiuni de instigare la luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă şi o infracţiune de luare de mită constând în faptul că în perioada august – septembrie 2015 a determinat două persoane să ofere mită colegului său, inculpatului STAVARACHE  FLORIN iar pe acesta din urmă l-a determinat să primească mita pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnică a unor autoturisme, a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite şi a primit două sticle de coniac de la o persoană pentru a-şi exercita influenţa pe lângă inginerii din cadrul RAR - reprezentanţa Tulcea şi a luat suma de 200 de lei de la o persoană în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi a inculpatului SÂRBU FLORIN pentru comiterea a 12 infracţiuni de trafic de influenţă constând în faptul că în anul 2012 şi în perioada iunie – octombrie 2015 a pretins şi primit sume de bani cuprinse între de 150 şi 200 de lei de la mai multe persoane pentru a-şi exercita influenţa pe lângă inginerii din cadrul RAR - reprezentanţa Tulcea în vederea efectuării operaţiunilor de verificare tehnică a unor autoturisme.
La data de 11.05.2016, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă inculpaţi. La data de 12.05.2016, s-a propus judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea prevenită  a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.
 
Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii