Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru clientii someri, BCR ar putea amana plata ratelor la credite

ro

21 Jan, 2009 20:13 907 Marime text

Potrivit directorului executiv al direcţiei dezvoltare afaceri şi produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu, citat de Hotnews, sunt şanse ca BCR să accepte amânarea plăţilor de rate la creditele persoanelor care îşi pierd locul de muncă.

„Pentru aceştia am putea amâna pentru o perioada foarte scurta obligaţiile pe care le au faţă de bancă. Orice decizie în acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a explicat Mititelu. Mai mult, directorul BCR a evidenţiat că banca va asigura suport tehnic şi consultanţă celor care vor întâmpina probleme temporare de administrare a lichidităţilor.

Pentru clienţii care au obligaţiile plătite la zi, contractele actuale de credit permit băncii să lungească scadenţele la împrumuturile în derulare, cu scopul de a micşora rata lunara de achitat. Reprezentantul BCR a recunoscut că în ultimele lui a existat o creştere a restanţelor cauzată de majorarea ratelor la creditele unde a expirat perioada promoţională de dobânda fixă, dar şi de creşterea costurilor de finanţare în euro şi lei, care au majorat dobânda la împrumuturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii