Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru că trupa a devenit un ''animal schimbat'', legendarul Cliff Williams se retrage din muzică!

ro

08 Jul, 2016 16:30 1874 Marime text
Basistul legendarei trupe AC/DC, Cliff Williams, a decis să se retragă din industria muzicală. El a anunțat că nu va mai lua parte nici la sesiunile de înregistrări alături de membrii trupei, după ce ia sfârşit turneul programat în acest an ”Rock Or Bust World Tour”, adică în 20 septembrie, la centrul Wells Fargo, din Philadelphia, Pennsylvania, relatează jurnaliștii de la The Guardian.
 
Basistul grupului rock, acum în vârstă de 66 de ani, spune că trupa a devenit un ''animal schimbat'' de-a lungul anilor, din cauza pierderii foştilor membri ai trupei: Malcolm Young, Phil Rudd şi Brian Johnson.
 
”Este tot ce am ştiut timp de 40 de ani, dar după acest turneu, renunţ la înregistrări şi alte turnee. 'L-am pierdut pe Malcolm, chestia cu Phil, apoi cea cu Brian. (Trupa - n.r.) Este un animal schimbat. Instinctul îmi spune că fac ceea ce trebuie”, a declarat Cliff, pentru Gulfshore Life, un ziar din Florida.
 
În timp ce trupa nu a făcut nicio declaraţie despre retragerea basistului, au împărtăşit totuşi un filmuleţ cu Williams, în care acesta vorbeşte despre perioada pe care a petrecut-o în formaţie.
 
AC/DC este o formație hard rock australiană, înființată în Sydney, Australia, în noiembrie 1973 de către frații Malcolm și Angus Young, care au fost membri constanți ai formației până la retragerea lui Malcolm în 2014. Menționați de obicei ca trupă hard rock sau blues rock, AC/DC este considerată un pionier al genului heavy metal și astfel și sunt uneori clasificați, deși ei mereu și-au numit muzica simplu "rock and roll".
 
AC/DC a vândut peste 200 de milioane de înregistrări în lumea întreagă, inclusiv 71,5 milioane de albume doar în Statele Unite, fiind a 10-a formație cu cele mai mari vânzări în Statele Unite și una din formațiile cu cele mai mari vânzări în lume din istorie.
 
”Back in Black” a fost vândut în aproximativ 50 de milioane de unități la nivel mondial, fiind al 5-lea cel mai bine vândut album din lume de orice artist – și al treilea cel mai bine vândut album al unei formații. Albumul a fost vândut în 22 de milioane de copii doar în SUA, fiind al șaselea cel mai bine vândut album din toate timpurile.
 
AC/DC a fost clasată pe locul patru în topul VH1 „100 cei mai buni artiști Hard Rock” și au fost clasați pe locul șapte în topul MTV "Cele mai bune formații Heavy Metal din toate timpurile".
 
În 2004, AC/DC s-a situat pe locul 72 în lista Rolling Stone "100 Greatest Artists of All Time". Producătorul Rick Rubin, care a scris un articol despre trupă, i-a citat pe AC/DC ca "cea mai mare trupă de rock and roll din toate timpurile." În 2010, AC/DC s-a clasat pe locul 23 în lista VH1 "100 Greatest Artists of All Time".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii