Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pentru autoapărare, să mă apăr de cei răi“ Minor surprins de jandarmi cu o armă albă în staţiunea Mamaia

ro

05 Jul, 2015 11:29 1507 Marime text
 
Jandarmii constănţeni au surprins aseară în staţiunea Mamaia un tânăr care avea asupra lui, un briceag ascuns in geacă. Ieri seară, în jurul orei 21.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice,pe faleza staţiunii Mamaia, a observat in apropierea Piaţetei Perla, un tânăr euforic, agitat şi care la vederea militarilor, a făcut la „stânga-mprejur” şi a mărit pasul.  A fost somat prin voce, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar. 
 
Asupra lui S.A., de 17 ani, din Constanta, jandarmii au găsit ascuns în buzunarul de la geacă, un briceag, model „Fluture”, cu mâner de plastic, cu lama de 10 cm, în lungime totală de 21 de cm. A declarat  că poartă briceagul  asupra lui, „pentru autoapărare, să mă apăr de cei răi“...iar mai târziu a spus şi că-l foloseşte la muncă, când mânăncă.
 
Tânărului i-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de a purta în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire. Acestea au fost înaintate la Biroul de Politie Mamaia pentru continuarea cercetărilor.
 
Pentru siguranţa turiştilor, Jandarmeria Constanţa recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112, precizează jandarmii constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii