Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarea în condiţii legale a personalului medical

ro

29 Nov, 2016 14:34 1698 Marime text
„Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex, potrivit Ordonanței de Urgență 144/ 2008.
 
La cerere, aceştia se pot pensiona în condițiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare.
 
De asemenea, prin derogare de la dispozițiile art.56 alin.1, lit.c din Legea nr.53/2003- Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, contractul de muncă al asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali încetează de drept la îndeplinirea cumulativă a condițiilor privind împlinirea vârstei de 65 de ani și a stagiului minim de cotizare realizat în sistemul public de pensii sau la data comunicării deciziei de pensie pentru limită de vârstă, a pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare.
 
În această situație se află 23 de asistenți din cadrul secțiilor și compartimentelor  Neonatologie, Medicală 2, Sterilizare, Anatomie Patologică, Ambulatoriu Integrat, Oncologie şi Farmacie din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 
Conducerea SCJU menționează că activitatea medicală în cadrul secțiilor mai sus menționate nu este afectată de aplicarea prevederilor legale, o bună parte din personalul medical care se află sub incidența OUG 144/2008, fiind programat în concediu legal de odihnă în luna decembrie 2016. Posturile rămase libere ca urmare a aplicării OUG 144/2008 urmează să fie ocupate prin concurs în luna ianuarie 2017.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii