Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarul Rahova Deţinutul care şi-a incendiat celula a murit

ro

04 Jul, 2016 22:38 2483 Marime text
11 persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu care a izbucnit în Penitenciarul Rahova aseară. Focul a fost provocat de un deţinut care şi-a dat foc la saltea. O altă ipoteză este, însă, că totul ar fi pornit de la o revoltă a deţinuţilor supăraţi pe condiţiile de detenţie insuportabile.
 
Cu toate astea, potrivit România TV, deţinutul Alexe Nicolae care şi-ar fi incendiat celula, aseară, la Penitenciarul Rahova, a decedat. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat astăzi că nu are informații că s-ar fi încercat o "mușamalizare" a incidentului de la Penitenciarul Rahova.
 

"Cu privire la domnul Alexe Nicolae, că acesta este numele lui, a existat un incident care a început deja de ieri dimineață, cred că pe la ora 09,00, a încercat nu să dea foc, a distrus o saltea. Se afla singur în camera de detenție, are, am înțeles, niște probleme de sănătate mentală, a fost un prim incident ieri dimineață și aseară, la ora 22,00 și-a incendiat cazarmamentul, deci saltelele de acolo, după care s-a refugiat în grupul sanitar", a spus Prună, la finalul unui briefing la Ministerul Justiției.

 
Ea a precizat că imediat după incident deținutul a fost văzut de medicul de penitenciar și a fost dus azi-noapte la Spitalul Universitar de Urgență. În urma incendiului declanșat s-a dispus evacuarea altor camere, ”astfel încât să nu fie pusă în pericol, din cauza fumului, sănătatea altor persoane deținute”. Ministrul suține că la două ore de la declanșarea incendiului, deja deținuții care au fost scoși în curțile de plimbare, pentru că au fost evacuați acolo, au fost introduși în camerele lor, după ce au fost consultați și ei de medicul de serviciu aflat la Rahova.
 
Raluca Prună a explicat că nu a fost afectată sănătatea nimănui, în urma incidentului, exceptându-l pe Alexe Nicolae, care a suferit răni destul de grave.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii