Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelerinii români, salutați primii de Papa Francisc la rugăciunea Angelus

ro

11 Sep, 2016 17:04 1456 Marime text
După ce vineri au trecut pe sub Poarta Sfântă, s-au închinat și s-au rugat la mormântul Sfântului Petru, iar ieri au primit binecuvântarea Papei la audiența jubiliară, astăzi, sutele de români veniți din țară sau din Italia s-au regăsit în San Pietro sub același drapel tricolor alături de episcopii lor catolici și greco-catolici, transmite Agerpres.

Ca în fiecare duminică, Papa a rostit rugăciunea Angelus de la miezul zilei.

Aceasta amintește de faptul că Îngerul Domnului a vestit-o pe Fecioara Maria că îl va naște pe Mântuitor.

În acest context, înainte și după rugăciune, Suveranul Pontif spune la începutul ceremoniei un cuvânt de învățătură, pornind de la Evanghelia duminicii.

În final, Sfântul Părinte salută grupurile care s-au anunțat că vor fi prezente la acel moment de rugăciune cu Papa.

"Pelerinajele naționale la Roma unesc, pe de o parte, comunitățile de credință din întreaga lume cu Sfântul Părinte, iar, pe de altă parte, este încurajat, de fapt, în paralel pelerinajul intern. Acesta este un proces personal de adâncire a credinței, de trăire a acesteia, împreună cu ceilalți, aici la Roma", a declarat Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, prezent în piață printre români, alături de ceilalți episcopi.

El a afirmat că Vaticanul și clerul romano-catolic italian au în ultima vreme o deschidere tot mai mare către românii din Italia.

"Aceasta a fost poziția Sfântului Scaun dintotdeauna față de români. Și nu numai față de comunitățile noastre. N-au făcut deosebire între ortodocși și catolici, între cele două comunități. Avem multe dovezi în sensul acesta, mai ales dacă ne gândim că sunt acum 230 de comunități catolice sprijinite de Papă. Asta spune ceva", a menționat Ioan Robu, citat de Agerpres.

Arhiepiscopul a adăugat că acest fapt i-a fost confirmat, ieri, de episcopii italieni care așteptau sosirea Papei.

"Când au auzit că sunt venit de la București, toți mi-au spus, imediat, că au români în diecezele lor. Ei sunt prezenți acolo și îi ajută. Chiar doi dintre episcopi mi-au spus că au bune relații cu preotul ortodox venit din România. Îi primesc pe români în biserici să facă slujbe. Astfel încât, revenind, atât Vaticanul, Biserica Centrală cât și comunitățile locale îi sprijină pe români", a mai spus Ioan Robu.

Evenimentul "România în pelerinaj la Roma" a fost organizat în perioada 9-11 septembrie de Conferința Episcopilor din România, în contextul Anului Sfânt al Milostivirii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii