Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelerinaj cu icoana miraculoasă la parohii romano-catolice din Constanţa

ro

09 Oct, 2011 12:58 1336 Marime text

Miercuri, la Parohia romano-catolică Padre Pio din Constanţa (pr. Paroh Balint Petru) va sosi icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe (Mexic) care este cunoscuta ca fiind nepictată de mâna omenească (singura aprobată de Biserica Catolică) şi fiind consacrată ca Protectoarea pruncilor nenăscuţi.
Periplul icoanei va continua joi, 13 octombrie la Parohia romano-catolică Sf. Andrei din Mangalia (Pr. Paroh Antici Cristian) iar vineri, 14 octombrie Icoana Fecioarei Maria va sosi la Biserica Sf. Anton de Padova din Mihail Kogalniceanu (jud. Constanţa), pr. Paroh Alecu Anton.

Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe este o copie fidelă in mărime naturală a originalului care se află în Mexic iar episcopii catolici din Mexic au binecuvântat periplul ei prin biserici pentru oprirea avorturilor.Cu această ocazie se va celebra o zi pentru apărarea vieţii in Parohia sus-numită. Din programul zilei fac parte sfinte Liturghii, rozarii, adoraţie euharistica, proiecţii video, predici pe această temă. Icoana se va afla în parohiile sus-numite până a doua zi în jurul prânzului. Organizatorul evenimentului este Asociaţia Darul Vieţii în colaborare cu Parohia.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii