Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedelistul Romeo Radulescu a castigat Primaria Ramnicu Valcea

ro

26 Apr, 2010 03:38 1746 Marime text

psd_valcea.jpgCandidatul democrat-liberal l-a devansat pe social-democratul Remus Grigorescu, în cel de-a doilea tur al alegerilor anticipate pentru scaunul de edil al oraşului, obţinând peste 55% din voturi, potrivit numărătorii paralele a PDL.  Duminică seară, la sediul de campanie al PDL s-a scandat şi numele fostului primar, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Râmnicu Vâlcea rămâne sub sceptrul unui pedelist. Candidatul Romeo Rădulescu a obţinut majoritatea voturilor în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru scaunul de primar al oraşului, în faţa pesedistului Remus Grigorescu, potrivit numărătorii paralele a PDL.  Până la ora 18.00 la secţiile de votare din Râmnicu Vâlcea se prezentaseră 24,61 % dintre alegători, informează datele prezentate de Biroul Electoral Municipal.

La turul întâi, care s-a desfăşurat pe 18 aprilie, prezenţa la vot a fost de numai 31,6%, exprimându-şi opţiunile electorale 31.923 din cei 101.754 de cetăţeni cu drept de vot din municipiu.

Funcţia de edil-şef a rămas vacantă după ce fostul primar, Mircia Gutău, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită.

Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe primarul PDL Mircia Gutău că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie - iulie 2006, de la patronul unei firme de construcţii, pentru a-i elibera un certificat de urbanism. Primarul pedelist şi-a susţinut, însă, nevinovăţia pe toată durata procesului.

În acelaşi caz a fost condamnat şi viceprimarul Nicolea Dicu, care chiar a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, când primea mită 20.000 de euro.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii