Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe plaja Modern, oamenii și-au dat întâlnire cu soarele și marea. Lucruri știute sau neștiute despre statul la soare (galerie foto)

ro

25 Jun, 2016 10:07 4625 Marime text
Turiști din toate colțurile țării, străini sau constănțeni au ieșit dis-de-dimineață la plaja Modern. În Mamaia este un pic mai aglomerat. Aici, pe plaja din Modern încă nu s-a aglomerat foarte tare. Este timp însă căci vremea ține cu iubitorii statului la soare.
 
Aveți grijă, însă. Puteți să vă umeziți pielea când vă bronzați și luați în calcul și faptul că pielea închisă la culoare se arde. Dacă doriţi să luaţi mai multă vitamina D de la soare nu trebuie să prelungiţi timpul de stat la plajă. Este suficient să vă expuneți fața și mâinile între 5 și 15 minute, de două-trei ori pe săptămână. Alte surse de vitamina D mai sunt laptele și multivitaminele.  
 
Pe de altă parte, specialiştii avertizează că expunerea îndelungată la razele soarelui duce la îmbătrânirea prematură a pielii, iar bolnavii de ficat şi de inima trebuie să evite cât mai mult să stea la plajă. Persoanele cu alunițe este bine să evite expunerea la soare.
 
Aveți grijă, căci poate apărea cancerul de piele și la persoanele cu piele închisă la culoare, dacă acestea nu folosesc crema protectoare UV.
 
De asemenea, luați în calcul faptul că infecţiile se agravează la soare . Cei care au herpes, dermatoze severe, precum acnee sau lupus, dar şi persoanele care suferă de hipertensiune arterială şi insuficientă hepatică nu au voie să stea la soare. Soarele favorizează înmulţirea în celulă a virusului şi scade puterea organismului de a se apară. La cei cu hipertensiune arterială, soarele provoacă vasodilatatie, ce duce la creşterea tensiunii şi la accidente vasculare. La persoanele care au insuficientă hepatică există riscul foarte mare că viremia (prezenţa virusului în sânge) să crească.
 
Consumul de lichide previne deshidratarea cu atât mai mult atunci când faceți plajă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii