Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Pe aeroportul din Cluj, un avion cu 116 pasageri la bord a ieşit de pe pistă

ro

07 Jan, 2016 10:53 1916 Marime text
 
Un avion al companiei Blue Air a ieşit de pe pistă în momentul aterizării pe aeroportul din Cluj. La bordul aeronavei se aflau 116 pasageri.
 
Aeronava nu a fost avariată, însă aeroportul a fost închis până la mutarea avionului din locul în care a ajuns ca urmare a derapării.
 
Conform datelor furnizate de reprezentanții aeroportului, condiţiile de aterizare erau bune şi încă nu se ştie cauza incidentului, cu toate că pista era acoperită cu zăpadă, aşa cum se vede în fotografiile trimise de un pasager al aeronavei către România TV.
 
Aeronava zbura de la Bucureşti la Barcelona și a aterizat la Cluj-Napoca puţin după ora 8.00. Aceasta nu a mai putut fi controlată la aterizare astfel, a ieşit de pe pista care are 2.100 de metri.
 
Incidentul a fost confirmat de directorul aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo.
 
Fratele unuia dintre pasagerii din avion dă vina pe autorităţi pentru incident. "Din cauza nepasarii autoritatilor s-a intamplat ce s-a intamplat, din cauza nedeszapezirii pistei. Fiind zapada prea mare, pilotul a vazut ca nu se opreste avionul si au ajuns pe camp. Oamenii s-au speriat, acum asteapta sa vada daca ii ia alta aeronava".
 
David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj, David Ciceo, a declarat la România TV, că aeronava nu a fost avariată. Condiţiile de aterizare erau bune, a precizat oficialul aeroportului, adăugând că se iau masuri pentru scoaterea aeronavei şi redeschiderea aeroportului.
 
„Pasagerii au fost debarcati, sunt acum in aeroport. Pista era buna, franarea era 3, la 1 si 2 este interzisa aterizarea. Ministerul Transporturilor va face o investigatie. Avionul a ieşit de pe pistă aproximativ 20 de metri. Aeroportul este inchis pana vom scoate aeronava. Va dura maximum 3 ore. In acest timp avem 2 zboruri ale companiei Tarom de la Bucuresti, dar vor fi intarzieri”, a explicat David Ciceo.
 

UPDATE, ora 15:35: 

La Parchetul de pe lângă Curte de Apel Cluj a fost constituit azi, 7 ianuarie 2016, un dosar în care se cercetează împrejurările în care un avion aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca. 

La locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la unitatea de parchet unde a fost înregistrată cauza, precum şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.
 Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii