Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 4 mai, candidaturile la alegerile locale din iunie trebuie să rămână definitive

ro

01 May, 2016 12:41 2060 Marime text
Miercuri, 4 mai, candidaturile la alegerile locale din iunie trebuie să rămână definitive, conform calendarului electoral. Vineri, 6 mai, începe campania electorală pentru alegerile locale. Ea se va încheia pe data de 4 iunie. Curtea Constituţională a României discută miercuri excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul Bucureşti. Excepţia înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 şi art. 101 alin. 2 şi 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale. 

La art. 50 alin. 2 din Legea alegerilor locale se prevede că "pentru funcţia de primar candidaţii independenţi trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi în listele electorale complementare din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul oraşelor şi 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi în cazul municipiului Bucureşti". 

La art. 101 alin. 2 se arată că "este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate", iar la alin. 3 că, "în caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candidaţii care se află în această situaţie". 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii