Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL merge pe uninominal pur. UDMR se mai gândeşte

ro

13 Sep, 2011 16:42 1282 Marime text

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, că alegerile ar putea avea loc în 18 noiembrie sau în 25 noiembrie 2012, arătând că, în principiu, conducerea PDL a decis ca sistemul de vot să fie uninominal pur.

Întrebat legat de comasarea alegerilor şi data la care ar putea avea loc aceste alegeri, Sorin Frunzăverde a răspuns că "vor fi pe 18 noiembrie sau 25 noiembrie".

El a spus că, în principiu, la nivelul BPN dorinţa este ca alegerile să se desfăşoare pe un sistem de vot uninominal pur.

Frunzăverde a adăugat că UDMR doreşte să recupereze practic numărul de voturi, o cât mai mare parte din voturile pe care Uniunea le primeşte şi susţine varianta mixtă, adică listă şi vot uninominal, ca în Germania.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că alegerile comasate vor avea loc în luna noiembrie a anului 2012, dând asigurări că acest lucru se va întâmpla cu certitudine, indiferent dacă opoziţia este sau nu de acord.

În urmă cu o săptămână, surse din coaliţie au declarat agenţiei MEDIAFAX că partidele din arcul guvernamental au căzut de acord asupra comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, însă rămâne în discuţie sistemul de vot care va fi adoptat pentru legislative.

Asupra propunerii de comasare a alegerilor a existat "consens total", au precizat sursele citate. Varianta comasării este amânarea până în toamna anului 2012 a alegerilor locale, însă nu s-a stabilit o dată pentru organizarea acestora, au precizat aceleaşi surse.

MEDIAFAX a anunţat încă din 4 septembrie că data luată în calcul de PDL pentru organizarea alegerilor parlamentare şi locale comasate este 18 noiembrie 2012. Surse din partid au declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, că PDL vrea ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan în data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutată în coaliţie împreună cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discuţiilor purtate la reuniunea PDL de la Parlament.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii