Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Brummell, despre tragedia din Colectiv A primit o solicitare formală de ajutor pe 6 noiembrie

ro

12 Nov, 2015 20:52 1408 Marime text
 
Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat, astăzi într-un briefing de presă, că a luat legătura cu autoritățile române în legătură cu tragedia din clubul Colectiv chiar în noaptea incendiului, în jurul orei 4.00 dimineața, când a sunat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
 
De asemenea a specificat faptul că britanicii au primit o solicitare formală de ajutor abia pe data de 6 noiembrie.
 
„Primul contact pe care l-am avut cu autoritățile române cred că a fost în jurul orei 4.00 dimineața, sâmbătă, 31 octombrie, când am aflat despre incendiu și am sunat la Departamentul pentru Situații de Urgență. Apoi am rămas în contact pe parcursul săptămânii cu Departamentul pentru Situații de Urgență, am avut mai multe discuții cu doctorul Arafat, de exemplu”, a declarat Paul Brummell, potrivit agerpres.ro.
 
Ambasadorul Marii Britanii la București a spus că pe 6 noiembrie a avut o întâlnire cu doctorul Sarah Pape și cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. În cadrul întâlnirii, medicul britanic și-a prezentat impresiile referitoare la nevoile clinice ale victimelor.
 
Paul Brummell a mai relatat faptul că evaluarea a fost făcută de către doctor Sarah Pape, împreună cu un alt medic britanic, Keith Judkins, cu medici români și reprezentanți ai ISU.



Sursa foto: agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii