Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Brânză îl atenţionează pe Traian Băsescu

ro

18 Dec, 2011 11:51 2612 Marime text

paul_branza.jpgBrevetul de comandant de navă al preşedintelui Traian Băsescu expiră în 2012 iar pentru reînnoirea lui, şeful statului este obligat să se instruiască la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, CERONAV, din Constanţa.

„Domnul preşedinte a făcut aceste cursuri acum 4 ani, la anul, în 2012, îi expiră brevetul", a declarat pentru EVZ directorul ANR Paul Brânză. El îl atenţionează pe şeful statului că „dacă intenţionează să-şi păstreze brevetul după terminarea mandatului de preşedinte în 2014, trebuie să şi-l reconfirme, dacă nu, îi trebuie o ambarcare de cel puţin 12 luni în ultimii 5 ani de zile".
Brevetul de ofiţer maritim se reînnoieşte odată la 5 ani, conform regulamentelor maritime internaţionale. După mai multe săptămâni de cursuri obligatorii de perfecţionare în diverse domenii navale, tancuri petroliere, simulări de salvare pe mare, tehnici de supravieţuire pe mare, prevenirea poluării pe mare, a incendiilor etc, cursantul trebuie să treacă prin filtrul unei comisii de examinare . Totul, contra cost. Ulterior, brevetul îi este reconfirmat de Autoritatea Navală Română (ANR).

Citeşte mai departe pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-trebuie-sa-si-reinnoiasca-brevetul-de-comandant-de-nava-958293.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii