Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru români vor să traverseze Oceanul Atlantic, doar cu ajutorul vâslelor, în scop caritabil

ro

12 Aug, 2016 10:21 1736 Marime text

 

Patru români vor să traverseze Oceanul Atlantic, anul viitor, doar cu ajutorul vâslelor. Ei au prezentat ambarcațiunea la bordul căreia vor pleca în cea mai mare aventură a vieții lor. Echipajul va fi coordonat de Andrei Roșu, românul care anul trecut a traversat înot Canalul Mânecii, scrie Digi 24.

După lansarea și botezul bărcii, membrii echipajului, se gândesc la antrenamentele pe care urmează să le facă.

„În acest moment cu siguranță nu sunt pregătit, dar mai avem 17 luni și cu siguranță planul nostru de antrenament este bun”, spune Andrei Roșu.

Până în decembrie 2017, alături de cei doi se vor mai antrena alte cinci persoane, care concurează pentru celelalte două locuri din echipaj.
Echipajul va trece si prin mai multe teste psihologice. În timpul cursei nu vor primi ajutor din exterior și trebuie să se descurce cu proviziile de apă și hrană pe care le vor avea când vor pleca în aventură.

Timp de aproape 60 de zile, cei patru membri vor vâsli 5000 de kilometri între insulele La Gomera şi Antigua, în scop caritabil. Vor să obţină banii pentru construirea unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, pentru copiii diagnosticaţi cu boli rare.

Valoarea totală pentru construirea acestui centru este de aproape 1 milion și jumătate de euro. Deocamdată, s-a strâns doar jumătate din sumă, mai spune sursa citată. 

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii