Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru indivizi bănuiţi că ar fi determinat 30 de persoane să semneze contracte de achiziționare a unor telefoane mobile

ro

11 Jun, 2016 13:41 1362 Marime text
Patru persoane din Bacău sunt bănuite că ar fi determinat 30 de persoane să semneze contracte de achiziționare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul achiziționat și fără a cunoaște angajamentul de plată.
 
Polițiștii din cadrul IPJ Bacău s-au sesizat din oficiu, în luna mai, cu privire la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale infracțiunii de înșelăciune.
 
Din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi frați, localnici, cu vârste de 27 și 33 de ani, să-i însoțească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte.
 
Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde, cu sprijinul angajaților, semnau contracte de achiziționare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se realiza fără a cunoaște conținutul contractelor sau al angajamentelor de plată și fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului.
 
Din anchetă a rezultat că bunurile achiziționate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi frați și comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute în mod direct persoanelor care ofereau prețul solicitat.
 
La data de 8 iunie a.c., în urma unor percheziții domiciliare efectuate la locuințele celor doi bănuiți, polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă.
 
De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, la data de 9 iunie a.c. au fost depistați și prinși cei doi bănuiți, de 27 și 33 de ani.
 
Totodată au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție pentru cercetări doi angajați ai magazinului, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele în cauză.
 
Față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii