Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru celebrităţi ale Constanţei îşi sărbătoresc, azi, ziua de naştere

ro

22 Oct, 2015 06:31 3491 Marime text
Astăzi, 22 octombrie, patru oameni foarte cunoscuţi ai Constanţei, şi nu numai, au motive de bucurie. Mai adaugă la vârstă un an.

Fostul parlamentar PDL de Constanţa Maria Stavrositu îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere.

Fosta democrat-liberală a avut un mandat de deputat în Colegiul 10 din Constanţa în legislatura 2008 - 2012.
Absolventă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, Maria Stavrositu a urmat Facultatea de Matematică şi Informatică Bucureşti.
Pentru o perioadă, a fost liderul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa.
La alegerile generale din decembrie 2012, Stavrositu a candidat din partea PP-DD.

Şi Claudiu Iorga - Palaz este unul din aniversaţii zilei de azi.

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost, pe rând, consilier juridic în cadrul Primăriei Constanţa, secretar general al Prefecturii, subprefect al judeţului Constanţa, din 2006 până în 2009, şi prefect din 2009 până în 2012.
În prezent, Palaz este liderul Organizaţiei Judeţene a Partidului Mişcarea Populară Constanţa.
Claudiu Palaz a absolvit Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi, ulterior, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti.

Tot astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere şi Ianis Hagi, jucător de fotbal, fiul celebrului fost fotbalist Gheorghe Hagi.

Ianis Hagi este născut în anul 1998, la Istanbul, în Turcia.
Joacă la chipa FC Viitorul pe post de mijlocaş.
În urmă cu câteva zile publicaţia britanică „The Guardian“ l-a inclus pe mijlocaşul ofensiv Ianis Hagi într-un top al celor mai buni 50 de tineri fotbalişti ai lumii.
Căpitanul formaţiei de Liga 1 FC Viitorul este considerat unul dintre jucătorii cu mari perspective de a deveni fotbalişti de talie internaţională. „The Guardian“, care scrie că Ianis face parte din „next generation“, notează şi o declaraţie a lui Gică Hagi: „Este mai bun decât mine la vârsta lui. Este plin de talent. Viitorul căpitan şi lider al echipei României. Calitatea sa fotbalistică e uimitoare“. Publicaţia britanică mai precizează că fiul lui Hagi a debutat în Liga 1 la 16 ani şi o lună, iar, după jumătate de sezon, Fiorentina l-a transferat pentru 1 milion de euro, ulterior lăsându-l să joace o perioadă la Viitorul.

Motive de sărbătoare are şi Corneliu Stroe, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai Constanţei, astăzi fiind şi ziua lui de naştere.

Percuţionistul are o carieră demnă de invidiat, fiind cunoscut în ţară, dar şi în străinătate.
În perioada 1981-2005 a fost membru al duoului Creative împreună cu Harry Tavitian, cu care participă la multe festivaluri de jazz din România: Sibiu, Galaţi etc.

De-a lungul vremii a colaborat cu Ovidiu Lipan, Jazzographics, Blues Community, Aromanian Ethno Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Şeicaru, Foxy Lady Band, Direcţia 5, Pasărea Colibri, Night Loosers, Puiu Pascu, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieş sau A.G. Weinberger.

A fost director al postului Radio Contact şi are o fiică, Roxana, una din puţinele chitariste de muzică blues din România.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii