Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul societatii Carpatica Asig a primit o condamnare la 6 ani și 6 luni închisoare

ro

08 Mar, 2016 12:08 1994 Marime text
Omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul societății de asigurări Carpatica Asig, a fost condamnat astăzi de magistrații de la Curtea de Apel București la șase ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea unor fapte de corupție în dosarul ASF - Carpatica.

Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la o instanță superioară.

În același dosar, judecătorii au dispus achitarea fostului președinte al ASF Dan Radu Rușanu, iar soţia fostului ministru Daniel Chiţoiu, Laura Chiţoiu, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

Ilie Carabulea a fost trimis în judecată în aprilie 2014, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, dare de mită, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.
 
În același dosar, au fost deferiți justiției fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu, Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director al Direcției Avizări ASF, Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustățea, membru în CA al SC Carpatica Asig și președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pagubit 08 Mar, 2016 12:31 Foarte putin! Mi- au trebuit 2 ani si ceva de mers prin tribunal ca sa recuperez o dauna de la hotii acestia. Nu au facut altceva decat sa ma plimbe cu vorba de la Constanta la Sibiu cu dosarul...in frunte cu directorul Asig Carpatica Constanta cel in functie in 2010 ...trebuie scuturati toti