Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul firmei de salubritate Urban a ajuns iar în spatele gratiilor

ro

21 Jan, 2016 00:02 3174 Marime text
 
Polițiștii Capitalei și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut, în această dimineață, percheziții la firma Urban care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în sectorul 6, existând, se pare, suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziții false pentru a deduce ilegal TVA.
 
Administratorul firmei, Teodor Florescu, a fost vizat şi anul trecut într-un dosar privind achiziții false și evaziune fiscală. În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziții fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deținute de apropiați ai săi și opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA și a-și diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu un milion de lei.
 
În această seară, în urma percheziţiilor şi analizării probelor, administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de un apropiat, pentru evaziune fiscală prin deducerea ilegală de TVA în urma înregistrării unor achiziții fictive. Cei doi vor fi prezentați mâine de procurori instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane — Sena Marica și Eleonor Marica - în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziții fictive de servicii. Prejudiciul a fost atunci de zeci de milioane de euro. 

Citeşte şi Patronul firmei de salubritate Urban, arestat preventiv pentru evaziune fiscală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii