Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronii şi pirotehnicianul firmei care a furnizat artificiile din "Colectiv", plasaţi în arest la domiciliu

ro

17 Nov, 2015 21:50 1122 Marime text
Daniela Niţă, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din Colectiv, directorul societăţii, Cristian Niţă, şi pirotehnicianul Viorel Zaharia, arestaţi pe 7 noiembrie, au fost plasaţi în arest la domiciliu după ce Tribunalul Bucureşti le-a admis astăzi contestaţiile.
 
Decizia este definitivă, astfel că cei trei vor fi eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei şi vor fi plasaţi în arest la domiciliu.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus pe 7 noiembrie arestarea celor trei inculpaţi, a arătat în motivarea deciziei că "în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Zaharia Viorel a montat artificiile în mod necorespunzător". De asemenea, în documentul citat, se menţionează că Viorel Zaharia "prin modalitatea evident iresponsabilă de acţiune, cu ocazia montării mijloacelor pirotehnice, a creat un pericol extrem de ridicat pentru siguranţa persoanelor care se aflau la eveniment, pericol concretizat în producerea efectivă a incendiului care a avut urmări dezastruoase".
 
Astfel, se arată în motivare, "încălcând sau eludând dispoziţii legale şi neluând măsurile necesare pentru a garanta un nivel de siguranţă corespunzător celor care participau la evenimentele organizate în club, în opinia judecătorului, inculpatul prezintă un pericol social extrem de ridicat, prin desfăşurarea necorespunzătoare a unei activităţi care are implicaţii asupra vieţii altor persoane" şi că "extrem de relevante, apreciază judecătorul, sunt împrejurările concrete în care acesta acţionat, ..., dovedind o lipsă extremă de diligenţă şi de profesionalism".
 
Referitor la Cristian şi Daniela Niţă, judecătorul apreciază că "în contextul concret al producerii unui incident de asemenea proporţii, cu consecinţe deosebite, presupusa activitate a inculpaţilor, respectiv de îngreunare a anchetei penale, de favorizare a făptuitorilor şi de distrugere şi modificare de probe, reflectă o atitudine nu numai iresponsabilă, dar şi extrem de periculoasă".
 
Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă, iar patronii firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri.
 
Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în clubul Colectiv, în 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens.
 
Ulterior producerii incendiului din clubul Colectiv, Daniela şi Cristian Niţă "au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală", susţin procurorii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii