Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronatele din turism Turismul în Delta este blocat de suprataxare

ro

18 Sep, 2012 12:51 1019 Marime text

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice, care se resimte apoi în preţul pe care îl plătesc turiştii pentru un sejur în această zonă, susţine Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

Potrivit preşedintelui FPTS, Delta Dunării are potenţialul de a deveni un paradis turistic de nişă la nivel mondial pentru pasionaţii de fotografie, pentru ornitologi, dar şi pentru iubitorii de natură şi relaxare.

"Atracţiile Deltei sunt nenumărate şi au avantajul de a cuprinde şi elementele turismului de litoral, cum e cazul plajei virgine de la Sulina, apreciată pentru nisipul foarte fin. În Delta există formaţiuni geologice care apar pe neaşteptate, una dintre acestea fiind denumită Insula Fericirii. Aici s-au aşezat nenumărate specii de păsări care eclozează pe cuiburi plutitoare, o atracţie unică pentru cei care ajung în zonă", subliniază Dan Matei Agathon.

Acesta a precizat, totodată, că nici turismul cultural nu este suficient promovat în Delta, acolo unde există cea mai veche reprezentanţă a Comunităţii Europene, dar şi un cimitir pentru 24 de naţionalităţi.

 

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13244916-turismul-delta-este-blocat-suprataxare-patronatele-din-turism.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii