Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Patriciu Achimaș-Cadariu, noua propunere a lui Cioloș pentru Sănătate

ro

15 Nov, 2015 20:55 1376 Marime text
Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății, trimisă Parlamentului în această seară, de către prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș este conferențiarul universitar doctor Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informează un comunicat de presă al Guvernului.
Patriciu Achimaş-Cadariu este directorul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. El are 39 de ani şi lucrează din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. El i-a succedat în funcţia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.
De asemenea, el este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologică.
Premierul desemnat Dacian Cioloș a retras, în această seară, propunerea anunțată inițial pentru Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.
Practic, avem de-a face cu prima remaniere a Guvernului înainte de a fi trecut prin Parlament.

 UPDATE, ora 22.00:

„O mare problemă este să reținem în țară rezidenți buni. Dar cum vom face asta cu bani puțini, greu de spus. Cum să-i rețin când nu am argumente? Le pot eu da salariul din Vest? Eu am fost în Germania și m-am întors, dar știu cum e acolo. Și atunci îi înțeleg pe cei care pleacă. Vreau să fac și facem tot ce putem, institutul nostru merge bine, e, poate, cel mai dotat din țară. Dar suntem o insulă și insula asta e ca în Robinson-ul lui Gellu Naum, deși singuri, suntem înconjurați de multi alții cu care interacționăm. Mă afectează sărăcia oamenilor, a instituțiilor, mă afectează ignoranța”,  spunea, pentru revista Sinteza, în urmă cu un an, Patriciu Achimas.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii