Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patricia Arquette, militantă feministă la Gala premiilor Oscar

ro

23 Feb, 2015 12:48 1695 Marime text
Ceremonia decernării premiilor Oscar, duminică seara la Hollywood, a căpătat accente sociale și militante prin apelul laureatei Patricia Arquette la egalitatea salariului pentru femei, aplaudat imediat de Meryl Streep, urmată de Jennifer Lopez și Shirley MacLaine, relatează France Presse, agenţie citată de Agerpres.
 
“Pentru toate femeile care au născut, pentru toți contribuabilii și toți cetățenii acestei țări, noi luptăm pentru drepturi egale. Este timpul pentru noi, femeile, să obținem salarii egale și drepturi egale în Statele Unite”, a declarat Patricia Arquette, care joacă în Boyhood (Boyhood. 12 ani de copilărie) rolul unei femei divorțate, mamă a doi copii.
 
Apelul actriței a fost salutat de colegi de breaslă, dar și de Maria Shriver, fosta soție a actorului și fostului guvernator de California Arnold Schwarzenegger sau de Valerie Jarrett, consilieră a președintelui Barack Obama.
 
Patricia Arquette a devenit duminică prima reprezentantă a unei dinastii de trei generații de actori care a primit un Oscar la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, recunoaștere a unei cariere de 30 de ani.
 
În viața reală, Patricia Arquette a fost o mamă celibatară foarte tânără: a avut primul copil la 20 de ani. A fost căsătorită de două ori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii