Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasarelele lui Mazăre nasc zeci de nemulțumiri

ro

28 Jul, 2014 23:01 3593 Marime text
Există zeci de nemulțumiri cu privire la modul în care au fost proiectate pasarelele pietonale din Mamaia, inaugurate cu fast de edilul Radu Mazăre în data de 1 Mai.

Pe două dintre pasarelele pietonale nou-montate în Mamaia - „Iaht“, de la intrarea în staţiune, şi „Val retro“, din zona Rex -, nu au acces părinții cu copii în cărucioare. Accesul pe cele două pasarele se face pe scări, iar liftul special cu care acestea sunt prevăzute este destinat doar persoanelor cu handicap, nu și bătrânilor sau persoanelor cu copii mici în cărucioare. Potrivit Adevărul, nu la fel a fost şi de 1 Mai, când pasarela a fost inaugurată de primarul Radu Mazăre odată cu vizita premierului Victor Ponta. Atunci, cărucioarele au avut acces, însă acum, părinţii trebuie să ocolească sute de metri ca să ajungă în Mamaia.

Mai mult, potrivit Adevărul, la pasarela de la Rex, în week-endul trecut, când fluxul de turişti a fost foarte mare, nu era nicio persoană care să le explice celor cu dizabilități cum să folosească liftul pentru a avea acces pe pasarelă.

Mecanismul este prevăzut cu trei butoane. După ce scaunul este urcat pe platformă, se pune bara de protecție şi se apasă butonul de pornire. Apoi, cheia de contact se introduce în instalație pentru ca aceasta să pornească, explică Adevărul.

În privinţa pasarelei de la Cazino, „Năvod şi pescăruşi”, aceasta nu este prevăzută cu scări, fiind construită cu rampe de acces. Din nefericire, în unele locuri, panta de înclinare este foarte mare, fiind greu de folosit de persoanele în scaun cu rotile.

Citește și „Ca indienii ăia pe tren, ciorchine. Mare eveniment pasarela lu` Mazăre”: Pietoni înghesuiți și nemulțumiți pe pasarela Iaht (galerie foto)”


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii