Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidele, aproape de colaps financiar după prezidenţiale, care le-au costat 7,2 milioane de euro

ro

28 Dec, 2014 15:31 1405 Marime text
Partidele politice se află, după alegerile prezidențiale, în cea mai dificilă situație financiară a ultimilor ani, acumulând datorii istorice ca urmare a unor cheltuieli de campanie mult mai mari decât veniturile pe care le-ar fi putut obține, iar în acest moment optează pentru ”rostogolirea” lor.

Datoriile acumulate de partide de-a lungul anilor scot, însă, la iveală sistemul legislativ precar în materia finanțării partidelor politice. Acesta permite cheltuieli în campaniile electorale cu mult mai mari decât veniturile realizate în mod tradițional de formațiunile politice, dar fără un control riguros din partea autorităților, potrivit Mediafax.

Scrutinul prezidențial a fost dovada mobilizării ”pe datorie” a instrumentelor de partid, în scopul câștigării celei mai râvnite funcții în statul român: poziția de președinte.

Alegerile au adus toate partidele și candidații independenți în situația de a cheltui aproximativ 7,2 milioane de euro, adică 32.230.686 de lei, conform cifrelor raportate în mod oficial.
Articolul integral pe romanialibera.ro.
Sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii