Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat pentru susținerea turismului specific Deltei Dunării, între ANSVSA și asociația "Ivan Patzaichin-Mila 23"

ro

06 Oct, 2016 19:43 1996 Marime text
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și asociația "Ivan Patzaichin - Mila 23"au pus bazele unui parteneriat în vederea susținerii turismului specific Deltei Dunării.
 
Conform unui comunicat al ANSVSA, președintele autorității, Radu Roatiș Chețan, a avut joi o întâlnire în acest sens cu Ivan Patzaichin, Teodor Frolu și Tiberiu Cazacioc, reprezentanții asociației "Ivan Patzaichin — Mila 23".
 
Întrevederea, care a avut loc la solicitarea asociației, se înscrie în seria de acțiuni pe care ANSVSA le întreprinde pentru a veni în întâmpinarea micilor întreprinzători care vor să dezvolte afaceri în zona Deltei Dunării în domeniul turismului, respectând condițiile și tradițiile specifice locului.
 
S-a convenit ca primul pas în acest sens să se materializeze prin elaborarea unui ghid, adresat exclusiv celor interesați să investească în turismul din Delta Dunării, care vizează respectarea normelor și cerințelor de igienă. Ghidurile urmăresc facilitarea înțelegerii și aplicării legislației privind vânzarea directă a produselor alimentare de către micii producători sau în pensiunile locale.
 
Ghidul va fi întocmit de specialiști din cadrul ANSVSA și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, DSVSA Brăila, DSVSA Constanța, în colaborare cu asociația "Ivan Patzaichin — Mila 23" și Consiliul Județean Tulcea.
 
"Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă a ANSVSA de a susține turismul local și producătorii de produse tradiționale din România și se bucură de sprijinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. Autoritatea își manifestă deschiderea către dialog și își oferă sprijinul asociațiilor care promovează patrimoniul natural și gastronomic al tuturor regiunilor țării", se menționează în comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii