Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneri comerciali din Ungaria vizitează Portul Constanța

ro

01 Jul, 2015 16:23 1008 Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța primește vizita unui important grup de oameni de afaceri din Ungaria, aflat pentru două zile la Constanța, în perioada 1-2 iulie 2015.

Vizita a fost inițiată ca urmare a colaborării parafate prin memorandumul de înțelegere și protocolul de colaborare semnate cu instituții din Ungaria. Sunt reprezentate: Compania Feroviară CER Holding (cea mai importantă companie feroviară privată din Ungaria, cu trafic prin Constanța), Federația Transportatorilor Navali din Ungaria și GHIBLI - promotor al noului Drum al Mătăsii prin Central European Trade and Logistics Cooperation Zone.
Reprezentanții asociațiilor cu care CN APM SA Constanța a încheiat protocoale de colaborare și delegați de la Portul Csepel, Gyor, Portolan, Dunayvaros, Baja, au sosit la Constanța pentru a discuta și analiza stadiul colaborării cu Portul Constanța. Aceștia au venit însoțiți de consilierul economic și comercial al Ambasadei României la Budapesta - Tullia BALLA - prezentă pentru a impulsiona relația comercială cu Ungaria.

În prima zi, oaspeții ungari au discuții cu conducerea CN APM SA Constanța, pe marginea stadiului colaborării între Portul Constanța și partenerii ungari, a oportunităților de afaceri oferite de comunitatea portuară, discuții completate cu un tur tehnic în port, la ecluză și pe canal. Ca urmare a interesului părții ungare pentru facilitarea contractelor comerciale dintre companii comerciale din Ungaria și companii de operare din Portul Constanța, în cursul zilei de 2 iulie oaspeții se vor întâlni cu operatorii. Interesul acestora se manifestă pentru transportul de cereale, minereuri, cărbune și mărfuri containerizate, mărfuri operate de Comvex, NSS, Minmetal, TTS - Canopus star, Umex.

Buna colaborare de până acum între cele două părți s-a materializat și prin creșterea schimburilor de mărfuri din ultimii ani. Astfel, traficul fluvial înregistrat în primele 5 luni ale anului 2015 pe relația cu Ungaria a fost de 1.652.764 tone, iar cel maritim  1.250.550 tone, în total 2.903.314 tone, în creștere față de aceeași perioadă a anului 2014 (2.781.263 tone), respectiv 2013 (2.834.209 tone).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii