Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul votează mâine constituirea comisiilor de control SRI și SIE

ro

15 Jan, 2017 20:47 1572 Marime text
Senatul și Camera Deputaților se reunesc, mâine, în ședință comună pentru a împuternici comisiile de buget-finanțe pentru a face o anchetă parlamentară vizând rectificarea bugetului de stat pe 2016 și pentru a constitui comisiile de control SRI și SIE, informează Agerpres.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, care începe luni de la ora 16,00, se află proiectul de hotărâre a Parlamentului privind efectuarea de către Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților și Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital a Senatului a unei anchete parlamentare pentru verificarea condițiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat, din lunile august și noiembrie 2016, de către Guvern. Termenul de prezentare a raportului — 10 zile de la data încuviințării plenului comun asupra efectuării acestei anchete.

Această anchetă parlamentară a fost solicitată de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, iar Birourile reunite ale Senatului și Camerei au aprobat-o în data de 10 ianuarie.

De asemenea, cele două Camere ale Parlamentului vor decide, în ședința comună, și componența comisiilor de control SRI și SIE, precum și a comisiei privind revoluționarii din decembrie 1989.

Comisia comună permanentă a Camerei și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea 9 membri, iar comisia aferentă pentru controlul parlamentar asupra activității SIE — 5 membri. Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 va avea 11 membri.

Potrivit stenogramei ședinței Birourilor Permanente reunite din 10 ianuarie, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat că aceste trei comisii trebuie constituite pentru a discuta bugetele pe 2017.


Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii