Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii vor să-i țină pe viitorii medici în țară cel puțin cinci ani

ro

03 Sep, 2016 13:46 5670 Marime text
Mai mulți parlamentari se gândesc să inițieze un act normativ prin care să-i oblige pe absolvenții de Medicină să lucreze minim cinci ani în România.

„Statul cheltuie foarte mulți bani pentru ca un student să devină medic. Laboratoare, spitale, toată practica lor nu este foarte ieftină. Viitorii medici învață meseria, mai ales la cursurile practice, cursuri care, repet nu sunt ieftine. Nu este normal, că acum, un absolvent să nu aibă asigurat un loc de muncă la terminarea școlii, dar nu este normal nici ca acesta să muncească pentru alții. De aceea, cred că, atunci când decid să pună în practică ce au învățat în școala românească, în alte țări, să plătească pentru cunoștințele acumulate”, spun surse parlamentare pentru Libertatea.

Aleșii vor introduce în lege și un articol prin care statul, respectiv ministerul sănătății, va fi obligat să asigure fiecărui absolvent de medicină un loc de muncă și după terminarea rezidențiatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea 04 Sep, 2016 18:20 Oferiți niste salarii mai mari, si asa se duc către sănătate o grămadă de bani din salariile noastre, nu se vede nici o schimbare, normal ca si ei pleacă pentru un trai mai bun...
  • cristi cârcotașul 03 Sep, 2016 15:48 Sunt medic, profesez de 23 de ani, doar in Romania. Sunt de acord cu o astfel de masura, doar dacă se aplică la fel si pentru informaticieni, mecanici auto, culegatori de capsuni etc. Si ei au fost scoliti in Romania!