Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii îşi majorează pensiile Vor primi în plus până la 4.000 de lei pe lună

ro

09 Dec, 2014 10:20 1627 Marime text
Deputaţii discută azi o lege care le va adăuga mii de lei la pensii. Ministrul Muncii merge în comisia de muncă de la Camera Deputaţilor ca să discute măsurile scandaloase cu aleşii, scrie România TV.

Potrivit unui proiect de lege, pensiile speciale ale parlamentarilor se vor majora în funcţie de numărul de mandate. Astfel, parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o sumă suplimentară de 2.000 de lei. Parlamentarii cu două mandate vor primi pensie plus o sumă adiţională de 3.000 de lei, pentru ca senatorii şi deputaţii cu trei mandate să primească încă 4.000 de lei pe lângă pensia obşnuită.

Potrivit legii, drepturile băneşti se cuvin de la data de 1 septembrie 2010, ceea ce înseamnă că de aceste modificări vor beneficia parlamentarii din ultimii patru ani. Proiectul mai spune că plata acestor drepturi băneşti se efectuează începând cu luna următoare celei în care această lege intră în vigoare. De asemenea, plata drepturilor restante se va face eşalonat, pe o perioadă de trei ani, relatează România TV.

Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii