Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parasutist din plutonul de executie al Ceausestilor despre Tuzla Ala de l-am impuscat eu ii belea acum!

ro

08 Jul, 2010 22:37 1205 Marime text

Dorin Cîrlan, paraşutist la Boteni în decembrie 1989, a executat misiuni la bordul aparatelor de zbor Antonov AN-2. Fostul militar susţine că avioanele de acest tip nu sunt echipate cu o "cutie neagră", aspect care va îngreuna cercetările.

Analizând ipotezele lansate în cazul tragediei de luni, Dorin Cîrlan a exclus posibilitatea unei defecţiuni tehnice la motorul avionului. "E o enigmă pentru mine, repet, e un avion foarte bun. Poate că a fost o defecţiune tehnică, dar nu pot să cred că motorul s-a oprit pur şi simplu după decolare", a declarat Cîrlan.

El a mai explicat că aceste avioane sunt improvizate, amintindu-şi cum maiştrii tehnici cârpeau bucăţi de prelată pe aripile acestui tip de avion.

"Aripile Antonovului sunt făcute dintr-un material de tipul foaie de cort. Pe de o parte, avioanele astea sunt, pur şi simplu, improvizate. Piesele lor sunt destul de scumpe şi atunci se preferă soluţii adiacente. Pe de altă parte, chiar şi în condiţiile astea, Antonov AN-2 zboară. E ca o maşină: mai tragi şocul, se mai împiedică, dar funcţionează", a declarat Cîrlan.

Daniel Cîrlan a mai spus că aviaţia şi-a pierdut din rigurozitate şi astfel, cei din aparatul de zbor nu ar fi respectat procedurile la sol.

"Cred că nu au respectat procedurile la sol, nu au făcut ce scrie la manual. În meseria asta, orice detaliu contează. Dacă într-adevăr nu s-au respectat procedurile, iar dacă o anchetă onestă arăta acest lucru, fără a muşamaliza condiţiile în care avionul ăsta s-a ridicat de la sol, atunci toţi sunt vinovaţi, de la ministrul Apărării în jos. Vă spun doar atât: ăla de l-am împuşcat eu îi belea acum", a adăugat acesta.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii