Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în aprilie

ro

04 Jan, 2011 17:21 1186 Marime text

Ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea - pas important către canonizare - ar putea avea loc în aprilie, potrivit presei italiene, relatează Radio Polonia.

Il Giornale scrie că un comitet format din doctori şi teologi a recunoscut un miracol înfăptuit de Ioan Paul al II-lea - una dintre condiţiile beatificării - iar Congregaţia Vaticanului pentru cauzele sfinţilor va avea un vot final în procesul de beatificare luna aceasta.

Ziarul italian afirmă că, la sfârşitul anului tercut, comitetul de doctori a decis că vindecarea călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre, care suferea de Parkinson în fază avansată, a fost inexplicabilă ştiinţific şi nu poate fi considerată decât o minune.

"Tot ce vă pot spune este că eram bolnavă şi acum sunt vindecată. Biserica este cea care trebuie să spună dacă a fost sau nu un miracol", a declarat femeia de 46 de ani, în 2007.

Un comitet format din cardinali şi episcopi a primit toată documentaţia legată de acest caz şi se va reuni la jumătatea lunii ianuarie. Dacă evaluarea va fi pozitivă, documentele vor fi trimise Papei Benedict al XVI-lea.

Beatificarea ar putea avea loc la 2 aprilie, la şase ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, dar ceremonia ar putea avea loc în octombrie, la celebrarea a 33 de ani de la alegerea lui Karol Wojtyla ca Suveran Pontif.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii