Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc, vizită la Istanbul

ro

29 Nov, 2014 18:54 1712 Marime text
Papa Francisc s-a recules sâmbătă la Moscheea Albastră din Istanbul, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Turcia musulmană, consacrată în special dialogului interreligios.
 
Alături de muftiul care se ruga, Suveranul Pontif a meditat câteva minute, cu ochii închişi şi mâinile împreunate, aşa cum a făcut în mod simbolic şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, în acelaşi loc.
 
Sosit în faţa moscheii la bordul unui modest autovehicul de serie, Papa a fost întâmpinat de marele muftiu al Istanbulului, Rahmi Yaran, alături de care a vizitat edificiul impozant, construit la începutul secolului al XVII-lea.
 
În timpul vizitei sale din 2006, gestul lui Benedict al XVI-lea din Moscheea Albastră a fost asimilat unei rugăciuni, dar Vaticanul a precizat ulterior că a fost o "meditaţie". Sfântul Scaun a subliniat că Francisc urma să îndeplinească acelaşi ritual.
 
După încheierea vizitei, Papa a traversat cu maşina marea esplanadă din cartierul Sultanahmet care duce spre basilica Sfânta Sofia, o biserică bizantină construită în secolul al VI-lea, convertită în moschee după cucerirea Constantinopolului de Impreiul Otoman în 1453 şi transformată în 1934 în muzeu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii